Kringhuizen

 

Alle NSW-leden zijn lid van een kringhuis, een groep van ongeveer 20-25 mensen die samen activiteiten ondernemen en betrokken op elkaar zijn! Binnen dit kringhuis worden elk jaar opnieuw kringen gevormd en met dit kringhuis eet je bijna elke dinsdag, behalve in speciale gevallen. Dit zijn dus mensen die je over de jaren heen beter gaat leren kennen en kent dus ook een verticale structuur van meerdere jaarlagen.

Meestal zijn er 3-4 kringen in een kringhuis, en bestaat zij dus uit ongeveer 20-25 mensen.
Zo’n kringhuis is waar je loyaliteit ligt, want ieder kringhuis kent haar eigen tradities, kleuren, kledingdracht en liederen; een eigen cultuur dus. Ook zijn er veel activiteiten die per kringhuis worden georganiseerd, zoals kringhuis-thema avonden, kringhuisavonden, kringhuisweekenden en de voorprogramma’s die soms na het eten van de gezamenlijke maaltijd volgen. En op verenigingsavonden wordt zo nu en dan het kringhuis-fanatisme aangewakkerd. Zo is er eens per jaar de Strijd der Kringhuizen waarbij alle kringhuizen op een fenomenale avond strijden om de bokaal.

Kortom, een kringhuis is dus dé plek waar je tijdens je studententijd goede contacten opbouwt met verschillende mensen door zowel serieuze als heel gezellige activiteiten. Hier ga je je echt thuis voelen.

 

Nestor
Elk kringhuis heeft een nestor. De nestor is de geestelijke verantwoordelijke van een kringhuis. Hij/zij begeleidt de kringleiders van zijn/haar kringhuis en organiseert geloofsopbouwende activiteiten voor het kringhuis.

Ook zijn nestoren betrokken bij de invulling van verenigingsweekenden en het beleid van de vereniging.

 

Klik hieronder op de icoontjes om de kringhuizen beter te leren kennen.

 

Abdy

Aequitas

Bordeaux

Cuperus

D.A.M.

Nudiek

Pomona

Reynaerde

Rode Kroti