7 april 2016

Activiteiten

De hoofdactiviteiten van NSW zijn bijbelkring, borrels en gezamenlijke maaltijden.

Hieronder worden ze kort toegelicht.

Kring

Bij NSW is er om de week bijbelkring. Hoewel je als lid zelf veel vrijheid krijgt in hoe actief je aanwezig bent, de kring is wel een onderdeel waarbij je verwacht wordt. Waarom is dat eigenlijk ?
We zijn een christelijke vereniging met het doel om Christus te kennen en hem bekend te maken, daarom is het van belang om regelmatig bezig te gaan met het geloof en kring is een mooie manier om samen te groeien en aan de slag te gaan met jouw vragen. Bij de bijbelkring praat je met elkaar over het geloof, lees je uit het Woord en bouw je elkaar zo op in geloof en op persoonlijk vlak. Niet alleen zorgt het dus voor een hechte band tussen leden, ook helpt kring om te groeien in je relatie met God.

_DSC0018

Behalve deze “serieuze verplichte” kant van kring, is het natuurlijk ook vaak een hele gezellige leuke groep mensen die je steeds beter leert kennen door het jaar heen, en doe je de gekste dingen; dan ga je op kringweekend in Limburg en dan weer zwemmen in de Noordzee, dan heb je een keer kring waarop je taart eet en een keer een outdoor-kring met barbecue, het kan zo gek worden als je het zelf wilt. Is het niet prachtig ?

Borrel 

De borrel is dé gelegenheid om de hele vereniging beter te leren kennen. Onder het motto “gezelligheid kent geen tijd” kan tot in de late uurtjes in de borrelruimte gepraat worden, genoten van een biertje, wijntje, colaatje, perensapje, whiskey’tje of een goeie tosti of frikandel. En met een beetje geluk kan je buiten een sigaar opsteken, wat ook vaak mooie gesprekken geeft. Samen creëren we een mooie sfeer waarin wij elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen. Ook daarom is de borrel dé plek om mededelingen te doen, een leuke speech te geven, de vereniging uit te nodigen voor een feestje of andersoortige promotie; de borrel is een plaats om elkaar te ontmoeten.

Kortom; een leuke activiteit voor de hele vereniging, waarop we elkaar elke dinsdag mogen ontmoeten.

IMG_6106

Kringhuiseten 

Je hebt het misschien al langs horen komen, bijna elke dinsdag eet je samen met je kringhuis. Hoe dan, en waar?

Kringen gebeurt gewoon bij mensen op de kamer, maar voor een groep van meer dan 20 mensen is dit toch net te klein. Er zijn daarom verschillende NSW-huizen beschikbaar gesteld om als kringhuis te eten. Het verschilt dus erg per kringhuis waar en hoe je gelokaliseerd ben, maar in ieder geval ben je met zijn allen bij elkaar, en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Er moet natuurlijk ook gekookt worden om al die hongerige magen te vullen, en daarom is er een kookrooster opgesteld om ervoor te zorgen dat deze last gelijkmatig gedragen wordt.